top of page

Dräktinspiration

Dräkterna som används på Umbra Lyceum har stor bredd av influenser och syftet är att du ska kunna vara kreativ i ditt dräktskapande. Skolans uniformer går i fantasy stil med 16-1700-tals känsla och detta är att betrakta som "klassisk" häxfolk stil. 

Som lägerdeltagare behöver du alltså egentligen inte skaffa en dräkt, eftersom du får en skoluniform till låns, men vill du ha extra kläder att ha ute när det är kyligt och vill undvika mindre stämningsfull klädsel rekomenderar vi mantlar, rockar och allehanda hattar, vantar och halsdukar. 

Generellt sett verkar häxfolk i Umbra Lyceum fiktionen ha en förkärligt till det lite ålderdomliga och udda, men det mesta som känns lite "häxigt" kommer absolut gå hem. Det finns även häxfolk som föredrar lite striktare klädsel, men inslag av mantel och flärdigt "fall" i klädseln är båda stora plus. 

Här nedan kan du se lite inspirationsbilder från vår Pinterest board. Det visar vilken uppsjö av olika stilar som fungerar på vårat lajv-läger. Gå gärna vidare till själva boarden för att se alla bilder. 

bottom of page