top of page

ons 26 juli

|

Brittmäss lägeräng

Personal: Alftronen - När världar möts

Álftronen - ett medeltida fantasylajv med cross-worldtendenser. Följ med i de spännande händelseutvecklingarna i Eilenfars magiska värld.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Personal: Alftronen - När världar möts
Personal: Alftronen - När världar möts

Tid och plats

26 juli 2023 19:00 – 30 juli 2023 12:00

Brittmäss lägeräng, n, 649 91 Sparreholm, Sweden

Om evenemanget

Här anmäler du som arbetetar under lajvet dig, vad som gäller för ditt deltagande har du och Cornelia eller Jonathan gjort upp innan:

Event info:

I sommar kan du uppleva cross-world fantasylajvet Álftronen - När världar möts.

I Eilenfar har ett fruktansvärt krig rasat mellan ljusets och mörkrets alfer sedan urminnes tider. Det talas om att de två rikena en gång levt i harmoni och frodats, men att folket splittrades någon gång precis innan, under eller efter konung Síols död. 

När en märklig port öppnar sig i gränstakterna mellan rikena och denna visar sig leda till en helt annan värld sluter alfernas regenter en skakig vapenvila för att kunna utforska vad detta innebär. I det mindre lägret invid portalen lever nu utvalda från ljus och mörker tillsammans, samtidigt som de mäktiga härarna grupperar sig bortom den östra och västra horisonten – redo att återgå i strid när vapenvilan brister… 

Álftronen blir ett medeltida fantasylajv med cross-worldtendenser. Vi bygger upp alf-världen, Eilenfar som en representation för det fornnordiska "Alfheimr" och skapar ett kulturellt cross-world fantasy lajv där en nutida fantasyversion av vår egen värld upptäcks genom ögonen på alfer vars ända kunskaper om människor är från före 900-talet.

Stämningsutskick: Läs här!

Roll:

Som deltagare kan du välja att spela en invånare i Eilenfar. Du kan då välja att spela Safeilar (Ljusets alfer), Emredhis (Mörkrets alfer) eller Jotun (människolik varelse)

Du kan även välja att spela på andra sidan porten, i våran värld. Då är det Umbra Lyceum fiktionen du ska läsa på. Där kan du spela Häxfolk (människa med magiska förmågor) eller Folktroväsen (Vittror, tomtar, troll etc.).

Gratis lajv för barn till och med 7år!

Om du som betalande vuxen har ett barn som ännu inte fyllt åtta vid arrangemangets start så kan barnet följa med utan extra kostnad. Detta gäller för standardbiljetten.

Praktisk information

Biljetter:

Plats: 

Brittmäss lägeräng, utanför Sparreholm. Läs mer.

Mat 

Går att köpa till i anmälan.

Försäkring: 

Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla blir därför den anmälda medlem i föreningen automatiskt om medlemskap saknas. Se till att skriva rätt personnummer så att det inte blir problem med försäkringen. 

Viktiga datum

Incheck: 26 juli 2023

Utcheck: 30 juli 2023

Viktiga tider

Incheck: Onsdag kl 17:00-19:00

Lajvandet startar: Torsdag kl 08:00

Lajvandet slutar: Söndag kl 01:00

Utcheck: Söndag kl 10:00-12:00

Alkohol

Vi vill understryka att vårat arrangemang är alkohol och drogfritt. 

Beväpning

Boffervapen. Se regelboken.

Åldersgräns

Alla åldrar är välkomna. Från 15 år utan vuxet sällskap. 

Arrangör:

Eventet arrangeras utav DreamSmith Production och Álftronens arrangörsgrupp genom Förenade Lajvare & Järnvilja samt i sammarbete med, Ideell Kulturalians, ABF Flen och Sverok.

Deltagarvilkor:

Genom att anmäla dig till eventet godtar du dig att följa våra regler och villkor. Läs dem här! 

Gällandes ångerrätt och covid-19.

Biljetterna är inte avbokningsbara, ångerrätt gäller ej, detta är i enlighet med regler kring "Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod". Detta är som vilket event som helst: konsert eller teater. I händelse att du inte kan delta på evenemanget så är det dock tillåtet att överlåta din biljett till någon annan. I vissa fall kan du genom ditt hemförsäkringsbolag skydda dig mot en situation där du blir tvungen att avstå med kort varsel pga. till exempel sjukdom och då alltså få tillbaka hela eller delar av biljettsumman via ditt försäkringsbolag.

Skulle eventet behöva ställas in så kommer följande ske: vi kommer anstränga oss för att rädda alla pengar vi kan och återbetala så mycket vi kan till er. Betalda utgifter som ej kan ångras kan vi inte påverka och därmed kan vi inte säga hur summan skulle se ut, det beror på hur tätt inpå eventet inställandet skulle ske. Ca 30 dagar innan arrangemanget gör arrangörsgruppen en noggrann estimering om lajvet kan gå av stapeln och om några anpassningar måste ske för att det skall vara säkert, tex. vid ökad risk för pandemi. Vår bedömning idag är att lajvet kommer att gå att arrangera precis som planerat. Vi hoppas att ni alla ska kunna delta och njuta av vår skapelse!

Biljetter

 • SLP/Funktionär

  Den här biljetten väljer du som ska vara SLP och Funktionär under lajvet.

  0,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Köksfunktionär

  Här anmäler du som ska vara köksfunktionär dig

  0,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Lägerledare/assistent

  Här anmäler du som är lägerledare dig.

  0,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Arrangör

  Här Anmäler du som är arrangör dig.

  0,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page