top of page

ons 30 okt.

|

Brittmäss lägeräng

Umbra Terram - Fallna skuggors kall (Höst 2024)

Umbra Terram - ett medeltida fantasylajv med cross-worldtendenser. Följ med i de spännande händelseutvecklingarna i Eilenfars magiska värld.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Umbra Terram - Fallna skuggors kall (Höst 2024)
Umbra Terram - Fallna skuggors kall (Höst 2024)

Tid och plats

30 okt. 2024 17:00 – 03 nov. 2024 11:00

Brittmäss lägeräng, n, 649 91 Sparreholm, Sweden

Om evenemanget

I höst kan du uppleva cross-world fantasylajvet Umbra Terram - Fallna skuggors kall.

I Eilenfar har ett fruktansvärt krig rasat mellan ljusets och mörkrets alfer sedan urminnes tider. Det talas om att de två rikena en gång levt i harmoni och frodats, men att folket splittrades någon gång precis innan, under eller efter konung Síols död.

När en märklig port öppnar sig i gränstakterna mellan rikena och denna visar sig leda till en helt annan värld sluter Eilenfars regenter en skakig vapenvila för att kunna utforska vad detta innebär. I det mindre lägret invid portalen lever nu utvalda från ljus och mörker tillsammans, samtidigt som de mäktiga härarna grupperar sig bortom den östra och västra horisonten – redo att återgå i strid när vapenvilan brister…

Umbra Terram blir ett medeltida fantasylajv med cross-worldtendenser. Vi bygger upp Eilenfar som en representation för det fornnordiska "Alfheimr" och skapar ett kulturellt cross-world fantasy lajv där en nutida fantasyversion av vår egen värld upptäcks genom ögonen på alfer vars ända kunskaper om människor är från före 400-talet.

Stämningsutskick: Kommer senare.

Roll:

Som deltagare kan du välja att spela en invånare i Eilenfar. Du kan då välja att spela Safeilar (Ljusets alfer), Emredhis (Mörkrets alfer), Jotun (människolik, skepnadsskiftande varelse), Dvergr, Kaursat (svartblod) eller naturväsen.

Du kan även välja att spela på andra sidan porten, i våran värld. Då är det Umbra Lyceum fiktionen du ska läsa på. Där kan du spela Häxfolk (människa med magiska förmågor) eller Folktroväsen (Vittror, tomtar, troll etc.).

Gratis lajv för barn till och med 7år!

Om du som betalande vuxen har ett barn som ännu inte fyllt åtta vid arrangemangets start så kan barnet följa med utan extra kostnad. Detta gäller för standardbiljetten.

Praktisk information

Biljetter:

Plats: 

Brittmäss lägeräng, utanför Sparreholm. Läs mer.

Mat 

Går att köpa till i anmälan.

Försäkring: 

Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla blir därför den anmälda medlem i föreningen automatiskt om medlemskap saknas. Se till att skriva rätt personnummer så att det inte blir problem med försäkringen. 

Viktiga datum

Incheck: 30 oktober 2024

Utcheck: 3 november 2024

Viktiga tider

Incheck: Onsdag kl 17:00-19:00

Lajvandet startar: Torsdag kl 08:00

Lajvandet slutar: Söndag kl 01:00

Utcheck: Söndag kl 10:00-12:00

Alkohol

Vi vill understryka att vårat arrangemang är alkohol och drogfritt. 

Beväpning

Boffervapen. Se regelboken.

Åldersgräns

Alla åldrar är välkomna. Från 15 år utan vuxet sällskap. 

Arrangör:

Eventet arrangeras utav DreamSmith Production och Umbra Terrams arrangörsgrupp genom Förenade Lajvare & Järnvilja samt i sammarbete med, Ideell Kulturalians, ABF Flen och Sverok.

Deltagarvilkor:

Genom att anmäla dig till eventet godtar du dig att följa våra regler och villkor. Läs dem här! 

Gällandes ångerrätt och covid-19.

Biljetterna är inte avbokningsbara, ångerrätt gäller ej, detta är i enlighet med regler kring "Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod". Detta är som vilket event som helst: konsert eller teater. I händelse att du inte kan delta på evenemanget så är det dock tillåtet att överlåta din biljett till någon annan. I vissa fall kan du genom ditt hemförsäkringsbolag skydda dig mot en situation där du blir tvungen att avstå med kort varsel pga. till exempel sjukdom och då alltså få tillbaka hela eller delar av biljettsumman via ditt försäkringsbolag.

Skulle eventet behöva ställas in så kommer följande ske: vi kommer anstränga oss för att rädda alla pengar vi kan och återbetala så mycket vi kan till er. Betalda utgifter som ej kan ångras kan vi inte påverka och därmed kan vi inte säga hur summan skulle se ut, det beror på hur tätt inpå eventet inställandet skulle ske. Ca 30 dagar innan arrangemanget gör arrangörsgruppen en noggrann estimering om lajvet kan gå av stapeln och om några anpassningar måste ske för att det skall vara säkert, tex. vid ökad risk för pandemi. Vår bedömning idag är att lajvet kommer att gå att arrangera precis som planerat. Vi hoppas att ni alla ska kunna delta och njuta av vår skapelse!

Biljetter

 • Eget tält - Eilenfar

  Ingår: Deltagande med gruppintrig. Obs: Du måste själv ordna boende i inlajvtält på området. På området finns tillgång till torrdass, lägereld och vatten. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  Från 0,01 kr till 489,00 kr
  Börjar säljas: 27 juni 18:00
  • 489,00 kr
   +12,23 kr serviceavgift
  • 299,00 kr
   +7,48 kr serviceavgift
  • 0,01 kr
   +0,00 kr serviceavgift
 • Bofärdig - Eilenfar

  Ingår: Deltagande med gruppintrig samt boende. Uppvärmt tält, tältbrit & yllefilt. Gasolvärme, 188cm lång brits. Ta med varm sovsäck och varma kläder om temperaturen skulle sjunka drastiskt. Detta alternativ passar dig som vill ha ett hyfsat uppvärmt boende och inte kan frakta allting själv. På området finns tillgång till torrdass, lägereld och vatten. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening.

  Från 399,00 kr till 888,00 kr
  Börjar säljas: 27 juni 18:00
  • 888,00 kr
   +22,20 kr serviceavgift
  • 698,00 kr
   +17,45 kr serviceavgift
  • 399,00 kr
   +9,98 kr serviceavgift
 • Eget tält - Gilwell

  Deltagarbiljett för dig som spelar Häxfolk eller folktroväsen på vår sida portalen. Ingår: Deltagande med gruppintrig. Obs: Du måste själv ordna boende i inlajvtält på området. På området finns tillgång till WC, lägereld och vatten. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  Från 0,01 kr till 489,00 kr
  Börjar säljas: 27 juni 18:00
  • 489,00 kr
   +12,23 kr serviceavgift
  • 299,00 kr
   +7,48 kr serviceavgift
  • 0,01 kr
   +0,00 kr serviceavgift
 • Vandrarhem - Gilwell

  Biljett för deltagare på vår sida portalen - Häxfolk eller folktroväsen. Ingår: Boende, samt deltagande med gruppintrig. Boende med vandrarhemsstandard (WC, dusch, bastu) på Gilwells värdshus. Det är ca 15 min naturskön promenad från Gilwell till slottet och 7min till portalen in i Eilenfar. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kan rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  Från 860,00 kr till 1 349,00 kr
  Börjar säljas: 27 juni 18:00
  • 1 349,00 kr
   +33,73 kr serviceavgift
  • 1 159,00 kr
   +28,98 kr serviceavgift
  • 860,00 kr
   +21,50 kr serviceavgift
 • Matbiljett

  Matbiljett som inkluderar frukost, lunch och middag under torsdag, fredag och lördag.

  Från 299,00 kr till 650,00 kr
  Börjar säljas: 27 juni 18:00
  • 650,00 kr
   +16,25 kr serviceavgift
  • 499,00 kr
   +12,48 kr serviceavgift
  • 299,00 kr
   +7,48 kr serviceavgift

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page