top of page

ons 26 juni

|

Brittmäss lägeräng

Personal: Umbra Terram - Gränslandets gåtor (Sommar 2024)

Personalanmälan till Umbra Terram- ett medeltida fantasylajv med cross-worldtendenser och lajvlägret Umbra Lyceum. Följ med i de spännande händelseutvecklingarna i Eilenfars magiska värld.

Personal: Umbra Terram - Gränslandets gåtor (Sommar 2024)
Personal: Umbra Terram - Gränslandets gåtor (Sommar 2024)

Tid och plats

26 juni 2024 17:00 – 30 juni 2024 11:00

Brittmäss lägeräng, n, 649 91 Sparreholm, Sweden

Om evenemanget

Här anmäler du som arbetetar under lajvet dig, vad som gäller för ditt deltagande har du och Cornelia eller Jonathan gjort upp innan:

Event info:

I höst kan du uppleva cross-world fantasylajvet Umbra Terram - Gränslandets gåtor.

I Eilenfar har ett fruktansvärt krig rasat mellan ljusets och mörkrets alfer sedan urminnes tider. Det talas om att de två rikena en gång levt i harmoni och frodats, men att folket splittrades någon gång precis innan, under eller efter konung Síols död. 

När en märklig port öppnar sig i gränstakterna mellan rikena och denna visar sig leda till en helt annan värld sluter Eilenfars regenter en skakig vapenvila för att kunna utforska vad detta innebär. I det mindre lägret invid portalen lever nu utvalda från ljus och mörker tillsammans, samtidigt som de mäktiga härarna grupperar sig bortom den östra och västra horisonten – redo att återgå i strid när vapenvilan brister… 

Umbra Terram blir ett medeltida fantasylajv med cross-worldtendenser. Vi bygger upp Eilenfar som en representation för det fornnordiska "Alfheimr" och skapar ett kulturellt cross-world fantasy lajv där en nutida fantasyversion av vår egen värld upptäcks genom ögonen på alfer vars ända kunskaper om människor är från före 400-talet.

Roll:

Som deltagare kan du välja att spela en invånare i Eilenfar. Du kan då välja att spela Safeilar (Ljusets alfer), Emredhis (Mörkrets alfer), Jotun (människolik, skepnadsskiftande varelse), Dvergr, Kaursat (svartblod) eller naturväsen

Du kan även välja att spela på andra sidan porten, i våran värld. Då är det Umbra Lyceum fiktionen du ska läsa på. Där kan du spela Häxfolk (människa med magiska förmågor) eller Folktroväsen (Vittror, tomtar, troll etc.).

Gratis lajv för barn till och med 7år!

Om du som betalande vuxen har ett barn som ännu inte fyllt åtta vid arrangemangets start så kan barnet följa med utan extra kostnad. Detta gäller för standardbiljetten.

Praktisk information

Plats: 

Brittmäss lägeräng, utanför Sparreholm. Läs mer.

Mat 

Går att köpa till i anmälan.

Försäkring: 

Deltagarna på arrangemanget försäkras genom medarrangören Förenade Lajvare. För att försäkringen ska gälla blir därför den anmälda medlem i föreningen automatiskt om medlemskap saknas. Se till att skriva rätt personnummer så att det inte blir problem med försäkringen. 

Viktiga datum

Incheck: 26 juni 2024

Utcheck: 30 juni 2024

Viktiga tider

Incheck: Onsdag kl 17:00-19:00

Lajvandet startar: Torsdag kl 08:00

Lajvandet slutar: Söndag kl 01:00

Utcheck: Söndag kl 10:00-12:00

Alkohol

Vi vill understryka att vårat arrangemang är alkohol och drogfritt. 

Beväpning

Lajvvapen, latexvapen, "boffervapen". Se regelboken.

Åldersgräns

Alla åldrar är välkomna. Från 15 år utan vuxet sällskap. 

Arrangör:

Eventet arrangeras utav DreamSmith Production och Álftronens arrangörsgrupp genom Förenade Lajvare & Järnvilja samt i sammarbete med, Ideell Kulturalians, ABF Flen och Sverok.

Deltagarvilkor:

Genom att anmäla dig till eventet godtar du dig att följa våra regler och villkor. Läs dem här! 

Gällandes ångerrätt och covid-19.

Biljetterna är inte avbokningsbara, ångerrätt gäller ej, detta är i enlighet med regler kring "Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod". Detta är som vilket event som helst: konsert eller teater. I händelse att du inte kan delta på evenemanget så är det dock tillåtet att överlåta din biljett till någon annan. I vissa fall kan du genom ditt hemförsäkringsbolag skydda dig mot en situation där du blir tvungen att avstå med kort varsel pga. till exempel sjukdom och då alltså få tillbaka hela eller delar av biljettsumman via ditt försäkringsbolag.

Skulle eventet behöva ställas in så kommer följande ske: vi kommer anstränga oss för att rädda alla pengar vi kan och återbetala så mycket vi kan till er. Betalda utgifter som ej kan ångras kan vi inte påverka och därmed kan vi inte säga hur summan skulle se ut, det beror på hur tätt inpå eventet inställandet skulle ske. Ca 30 dagar innan arrangemanget gör arrangörsgruppen en noggrann estimering om lajvet kan gå av stapeln och om några anpassningar måste ske för att det skall vara säkert, tex. vid ökad risk för pandemi. Vår bedömning idag är att lajvet kommer att gå att arrangera precis som planerat. Vi hoppas att ni alla ska kunna delta och njuta av vår skapelse!

Biljetter

 • Junior SLP & funktionär

  Biljett för dig som är junior SLP och hjälper till med för och efterarbetet. Ingår: Mat, boende, samt deltagande. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  499,00 kr
  +12,48 kr serviceavgift
 • Arrangör

  Biljett för dig som är arrangör. Ingår: Mat, boende, samt deltagande. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  0,00 kr
 • Lägerledare/lägerassistent

  Biljett för dig som anställts som lägerledare/assistent. Ingår: Mat, boende, samt deltagande. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  0,00 kr
 • Köksfunktionär

  Här anmäler du som ska vara köksfunktionär dig. Ingår: Mat, boende, samt deltagande. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  0,00 kr
 • SLP/Funktionär

  Biljett för dig som är SLP och hjälper till med för och efterarbetet. Ingår: Mat, boende, samt deltagande. Notera att vid köp av biljett blir man medlem i Förenade lajvares förening och kommer rapporteras som deltagare i "annan folkbildning" på ABF.

  0,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page