top of page

Förskolan Trollskottet

Den förtrollande förskolan Trollskottet; en lekvänlig, spännande och mysig plats där barnen upplever den magiska vardagen tillsammans med föräldrar eller personal. 

 

Åldrar

Barn 0-5 år skall ha vuxen med sig. 6-9 får vara själva om personalen, barnet och den vuxna känner sig trygga med det. Kontaktmöjligheter till den vuxne måste finnas under tiden barnet befinner sig på Trollskottet.

 

Öppettider 

10-12 samt 14-16 tisdag, onsdag och torsdag. Alltså totalt 4h per dag med två timmars lunchuppehåll.

 

Plats

Grindstugan. Den lilla flygeln ligger inbäddad invid en häck direkt till höger på skolans område. Här, lite avsides från de äldre skoleleverna och övrig personal, kan man ha god utsikt över det mesta, utan att själv vara mitt i smeten.

 

Personal

Diverse småfolk turas om att ha hand om förskolan, tillsammans med minst en erfaren vuxen. Hela skolan vurmar för Umbra Lyceums minsta ljus och olika ur personalen besöker gärna Trollskottet för att berätta sagor, visa upp tricks och leka.

 

Aktiviteter

På Trollskottet finns det som behövs för att öva upp viktiga färdigheter som att läsa besvärjelser, trolla och leka. Här finns också spel, pyssel och böcker. Varje dag går vi ut på minst ett äventyr utomhus. Kanske letar vi kottar till ekorrfamiljen eller hjälper trollet att samla svampar till kvällsmat?

 

De äldsta barnen på förskolan får ibland besök av skolans personal som frikostigt delar med sig av experiment och förtrollningar. Personalen på plats läser sagor, håller i fruktstund och finns tillgängliga för gos och bus. Här finns något för alla. 
 

”Först tar vi en nypa kopparsalt, sedan säger vi de rätta orden.

Har ni noga kärrpaddan malt?

Ställ nu ned kittlarna på borden.

Snurra runt tre varv och säg -Låt gå!

Se! Nu brinner lågan röd, grön och blå!

Oj! Akta dig för att stoppa nosen där!

Vill ni prova mera? Lyssna nu och lär…”

bottom of page