top of page

En förtrollande upplevelse för hela familjen

Var där när magin vaknar

Bo kungligt på underbara Rockelsta Slott och upplev ett interaktivt äventyr med magiska väsen, trolldom och en dold världs lockande mystik.

Skriv upp dig på listan och få:

~ Förtur vid biljettsläppet ~​

~E-post nyheter~

~Exklusiv förhandsinformation om eventet~

Umbra Lyceum
- Tidslåset & hotet inifrån

Den urgamla magin kallar dig till Skuggakademin Umbra Lyceum!

På nordens mest sagolika trolldomsskola väver du besvärjelser i ett skugg- och ljusspel, mitt i den vanliga världen. Här lär du dig om uråldrig magi och hur du använder den, om förunderliga väsen och om häxkonstens historia. Du kan utmana dig själv och andra i spännande spel och mystiska äventyr som ständigt väntar bakom närmsta hörn. Här samarbetar stora och små i den trolska gemenskap som Umbra Lyceum är känd för.

Ser du det drömlika ljuset som skimrar i ögonvrån? Törs du släppa lös dina krafter och påverka världens öde i den magiska väven? Klicka på knappen för att ta nästa steg mot att säkra din plats i sagan!

Rockelstads_slott_2017.jpg

Vi har skapat upplevelser för tusentals nöjda deltagare!

Fantastisk miljö & god mat

Kom och bo 4 nätter i fantastisk slottsmiljö på Rockelstad i hjärtat av Sörmland. Oknytten i vårt kök lagar fantastisk mat under Martin Rydberg Hedéns erfarna råd.

Ett hissnande äventyr

Tre dagars interaktiv LAJV äventyr då området förvandlas till en magisk värld där häxfolk lever gömda mitt i den vanliga världen.  Våra erfarna arrangörer skapar träffsäkra äventyr för  vuxna, barn och ungdomar. 

Gemenskap & utveckling

Vårat äventyrsspel är en svindlande blandning mellan sagans värld och vår gemensamma historia. Umbra Lyceum är en lov-aktivitet där stor och liten kan komma och i lekfulla möten med såväl gamla som nya vänner få möta och lära sig om nordens folktro och kulturhistoria.

Kort praktisk info

Under höstlovet V.44 omvandlas Rockelstad Slott och omkringliggande slotts-park till den magiska mötesplatsen kring trolldomsskolan Umbra Lyceum - Skuggakademin. 

  • 31 oktober -4 november
     

  • Rockelstad Slott, Sparreholm, Södermanland
     

  • Ett upplevelseläger där barn & ungdomar i åldrarna 10-15år kan delta som elever på nordens mest sagolika trolldomskola och vuxna och äldre kan ta del av ett hissnande äventyr utanför akademins murar djupt i Villovägaskogens mystiska marker.
     

  • Barn och ungdommar kan åka själva och bo i cirkelhemmen där våra underbara lägerledare tar hand om dem, eller så kan man åka med hela familjen och bo tillsammans.

jarnvilja_edited.png

Järnvilja

ABF-ellips-cmyk.png

FL

Förenade Lajvare

ideell.png
Gul-Logotyp-Sverok-–-Spelhobbyförbundet.png
bottom of page