top of page
DSC00566.jpg

Midgård

Detta är alfernas namn på världen bortom Eilenfar, dit man kommer när man reser genom portalen. I denna värld lever mundaner- människor som till största del inte känner till något om den magi och de varelser de lever sida vid sida med. De tror till största del att allt de läst om i sagorna är just sagor- men, där lever även Häxfolk, människor med förmågan att väva trolldom och med kunskap om sådant som är dolt för blotta ögat. De känner väl till att de delar världen med en stor mängd väsen, såsom älvor, tomtar, vättar, troll, bäckahästen och sjörået. Tideräkningen är år 2023 i Midgård. Utvecklingen har skyndat framåt oerhört för människorna och de flesta alferna är i chock över hur deras värld och samhälle har utvecklats sedan sist de hört om Midgård. Byggnationer, maskiner och elektricitet är några av de saker som förundrar mest. Kan dessa ting fungera även i Eilenfar?

gilwell09.jpg

På Gilwell, som är en handelsplats i skogen nära portalen till Eilenfar, finns dock inga människor. Där möts häxfolk och väsen i handel, affärer och umgänge. Bara ett stenkast över sjön ligger även Skuggakademin - Umbra Lyceum, som under terminerna är fylld utav vetgirigt och äventyrslystet ungt häxfolk och dess hängivna professorer och mästare. Dessa sägs ha haft en konflikt med det styrande rådet över häxfolkssamhället och mycket tycks vara i gungning även i deras land.

För den som lever i midgård är tiderna högst osäkra och spännande. Man är nu först med att upptäcka något sensationellt - en helt ny värld! Diplomater och ambitiösa intresserade från häxfolkens olika kulturer reser nu mot Gilwell för att få vara med om att knyta an till det nya folket och undersöka Eilenfar - vilka bor där, hur fungerar deras samhällsuppbyggnad, deras kultur och vad gör de här? Givetvis med olika syften och baktankar önskar man vara den som lyckas knyta band med dessa mystiska och mäktiga alfer. Ännu har ingen blivit inbjuden eller vågat resa in i Eilenfar. Det måste dock vara en tidsfråga. 

2017-01-21.jpg
DSC00869.JPG

Samtidigt flyter livet på som vanligt och örter skall skördas, torkas och bryggas till tinkturer för de behövande. Värdshuset har öppet och dit färdas skogsfrun, nomader ur häxfolkssamhället samt allehanda resenärer ur det som de icke-magiska människorna, mundanerna, refererar till som nordisk folktro, myt eller saga. Vad som sker där, i mötet mellan världar, är storslaget, oförutsägbart och kommer att förändra världen - för alltid.

bottom of page