top of page

Draugyr

I Eilenfars dunkla utkanter hemsöks av Draugyr, formerade av sina fasansfulla handlingar och drivna av sin otyglade ondska. Två dominerande impulser styr dem: mörkrets oemotståndliga kraft och den skräckinjagande strävan efter makt. En gång var de alfer, men de föll offer för en förvrängande besatthet som förändrade dem till det oigenkännliga.

dreamstime_l_64756682.jpg

Allmänt

Historia 

Enligt sägnen var Draugyr en gång alfer. Många storslagna magiker. Någonting kom i dem, likt en farsot eller en besatthet. De vände sig från naturen och föll in i sitt eget mörker. Deras drag blev tärda, deras ögon röda med en illvillig glöd. Man sökte efter svar och bot men intet stod att finna. Till slut fördrevs dessa farliga forna fränder av sitt folk. 

Splittring uppstod och alferna särpräglades tills likheterna inte längre stod att finna- nya raser uppstod. Detta var för mycket länge sedan, innan Safeilar och Emredhis stora krig påbörjades. De varelser man ser idag, har inte många spår av sitt ursprung. Deras sinnen har förvridits och utvecklats tills all kunskap och klokskap har färgats av mörker djupare och mer förtärande för varje tragedi folket orsakat med ondskefull njutning. 

Seder

Vad man känner till är att de dyrkar mörkret och hyllar det i mörka ceremonier. Den svarta, slukande avgrund som dväljs inom skapelsen kallas av dem vid namnet Raekk-körryf. Denne hedras med offergåvor i form av torterande av olyckliga själar på de mest fantasifulla, fruktansvärda vis.

Karaktärsdrag

Deras personlighet präglas av skuggorna som bor i varje levande varelse. Det destruktiva egot som frossar i avundsjuka, girighet, missunnsamhet, illvilja, skadeglädje, som fröjdas i känslan av att vara, lyckas och äga mer än andra. Draugyr är de som tar, aldrig ger. 

Utseende

Liknar alfer, men tärda, bleka och med djupa skuggor. Svarta, vita eller, oftast, röda ögon, spetsiga tänder. Blod som kan vara allt från klart rött till mörkt svart eller giftigt mörkgrönt.

Klär sig ofta i svarta kåpor, ibland liknar de vålnader- vad Midårdsbor skulle kalla demoniska klädnader. Ofta bär de dock otroligt utsmyckade och rika, men fruktansvärda klädnader med likdelar och ädelstenar likadels prydande i skrämmande smycken och beklädnad.

Målsättning 

De strävar efter att manifestera det mörkaste i världen. Detta kan ta sig oändligt många uttryck som man är lycklig om man slipper erfara.

bottom of page